Εθνικά πάρκα και φυσικά καταφύγια του Ριζέ

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Εθνικά πάρκα και φυσικά καταφύγια του Ριζέ

Το Rize, που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, είναι μια πόλη διάσημη για τις φυσικές της ομορφιές. Τα εθνικά πάρκα και τα φυσικά καταφύγια του Ρίζε προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγευτική θέα και τη μοναδική φυσική ζωή. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τα εθνικά πάρκα και τα φυσικά καταφύγια του Ρίζε.

Εθνικό πάρκο Storm Valley

Το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας Fırtına είναι ένα από τα πιο διάσημα εθνικά πάρκα του Ρίζε, γεμάτο φυσικές ομορφιές. Περιτριγυρισμένο από τα κυματιστά νερά της Μαύρης Θάλασσας στα βόρεια και τα βουνά και τα καταπράσινα δάση στα νότια, αυτό το πάρκο είναι μια εξαιρετική απόδραση για τους λάτρεις της φύσης.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του πάρκου είναι ότι βρίσκεται στην κοιλάδα του Fırtına Creek. Μπορείτε να βρείτε την ευκαιρία να κάνετε raft σε αυτό το ρεύμα και να ζήσετε στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα στη φύση, να κάνετε πικνίκ και να απολαύσετε ένα μπάρμπεκιου στο πάρκο.

 • Μερικά μέρη που πρέπει να δείτε στο Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley:
  • Οροπέδιο Anzer: Αυτό το οροπέδιο, όπου φύεται το περίφημο τσάι Anzer, μαγεύει τους επισκέπτες του με την υπέροχη θέα του.
  • Κάστρο Zil: Αυτό το κάστρο από τον Μεσαίωνα τραβάει την προσοχή με τις ιστορικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές του.
  • Κοιλάδα Çat: Αυτό το ρέμα, το οποίο είναι ένας πλευρικός κλάδος του κολπίσκου Fırtına, φιλοξενεί εντυπωσιακούς καταρράκτες.
 • Συγκοινωνία: Το Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley βρίσκεται 21 χλμ. μακριά από το Rize και είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο.

Φυσικό Πάρκο Altiparmak Bay

Το φυσικό πάρκο Altıparmak Bay είναι ένα εθνικό πάρκο που βρίσκεται στην ακτογραμμή του Rize. Διάσημο για τα συναρπαστικά τοπία και τα ενδημικά είδη φυτών και ζώων, αυτό το πάρκο προσφέρει ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης και τους παρατηρητές πουλιών.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του πάρκου είναι η παρουσία άγριων λιβαδιών, που αποτελούν τη χαρακτηριστική βλάστηση της περιοχής, σε μεγάλες εκτάσεις. Περπατώντας σε αυτά τα λιβάδια, μπορείτε να απολαύσετε τη φύση και να ανακαλύψετε ενδημικά είδη φυτών.

 • Μερικά μέρη για να δείτε στο φυσικό πάρκο Altıparmak Bay:
  • Tunnel Valley: Αυτή η κοιλάδα, που εκτείνεται από τη Maçka μέχρι τον κόλπο, φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές και τους καταρράκτες της.
  • Οροπέδιο Ayder: Διάσημο για την καταπράσινη φύση και τα ιαματικά νερά του, αυτό το οροπέδιο προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες του.
  • Zilkale: Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα μ.Χ., αυτό το κάστρο προσελκύει την προσοχή με την ιστορική του ατμόσφαιρα.
 • Μεταφορές: Το Φυσικό Πάρκο Altıparmak Bay βρίσκεται 80χλμ. μακριά από το Rize και είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Φυσικό Πάρκο Ovit Plateau

Το φυσικό πάρκο Ovit Plateau είναι ένα εθνικό πάρκο που βρίσκεται στις περιοχές με μεγάλο υψόμετρο του Rize. Προσφέροντας μοναδική θέα στους επισκέπτες του με υψόμετρο 2.640 μέτρων, αυτό το πάρκο είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του πάρκου είναι ότι έχει καταπράσινα λιβάδια και πλατιά οροπέδια με άφθονα ενδημικά είδη φυτών. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, κάμπινγκ και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα σε αυτά τα οροπέδια.

 • Μερικά μέρη για να δείτε στο φυσικό πάρκο Ovit Plateau:
  • Καταρράκτης Stormor Creek: Αυτός ο καταρράκτης, του οποίου το ύψος είναι 188 μέτρα, έχει φυσικές ομορφιές που γοητεύουν τους επισκέπτες του.
  • Οροπέδιο Bilbilan: Περιτριγυρισμένο από δάση, αυτό το οροπέδιο είναι ιδανικό για ένα ήσυχο διάλειμμα στη φύση.
  • Huser Plateau: Διάσημο για το άφθονο οξυγόνο και τη φυσική ομορφιά του, αυτό το οροπέδιο προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία.
 • Μεταφορά: Το Φυσικό Πάρκο Ovit Plateau βρίσκεται 87 χλμ. μακριά από το Rize και είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο.

Φυσικό Πάρκο Maden Creek

Το Maden Creek Nature Park είναι ένα πάρκο διάσημο για τις φυσικές του ομορφιές, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Rize. Το κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου είναι τα κρυστάλλινα νερά του και το φαράγγι που βρίσκεται δίπλα του.

Μπορείτε να περπατήσετε στην περιοχή του φαραγγιού, να τραβήξετε φωτογραφίες και να απολαύσετε τη φύση. Μπορείτε να βρείτε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα δροσερά νερά της, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε επίσης να περάσετε ευχάριστα με την οικογένειά σας στους εκδρομικούς χώρους.

 • Μερικά μέρη για να δείτε στο φυσικό πάρκο Maden Creek:
  • Καταρράκτης Maden Creek: Διάσημος για τα κρυστάλλινα νερά του, αυτός ο καταρράκτης προσφέρει μια συναρπαστική θέα στους επισκέπτες του.
  • Picnic Area Gündoğdu: Ένα υπέροχο μέρος όπου μπορείτε να κάνετε ένα πικνίκ με την οικογένειά σας με τις φυσικές ομορφιές και την γαλήνια ατμόσφαιρα.
 • Μεταφορές: Το Φυσικό Πάρκο Maden Creek βρίσκεται 7 χλμ. μακριά από το Ρίζε και είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εθνικό Πάρκο Όνομα Μεταφορά Το Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley απέχει 21 χλμ., εύκολα προσβάσιμο με το αυτοκίνητο Το Φυσικό Πάρκο Altıparmak Bay είναι 80 χλμ., είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή με δημόσια συγκοινωνία Το φυσικό πάρκο Ovit Plateau είναι 87 χλμ., εύκολα προσβάσιμο με το αυτοκίνητο Maden Το φυσικό πάρκο Creek απέχει 7 χλμ. Δυνατότητα μεταφοράς με αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα εθνικά πάρκα και τα φυσικά καταφύγια του Ρίζε είναι υπέροχα μέρη για εξερεύνηση για τους λάτρεις της φύσης. Επισκεπτόμενοι αυτές τις περιοχές, μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική θέα και τις φυσικές ομορφιές του Ριζέ.

Το Rize είναι μια πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του Rize, που φημίζεται για τις φυσικές του ομορφιές, είναι το Φυσικό Πάρκο των Βουνών Kaçkar. Αυτό το φυσικό πάρκο βρίσκεται σαν ένα ήσυχο και γαλήνιο νησί και περιέχει πολλά χαρακτηριστικά που συναρπάζουν τους λάτρεις της φύσης.

Τοποθεσία και γεωγραφικά χαρακτηριστικά

Το φυσικό πάρκο Kaçkar Mountains βρίσκεται στα νότια του Rize, κοντά στα σύνορα του Artvin. Τα βουνά Kaçkar, τα ψηλότερα βουνά της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας, υψώνονται ακριβώς στη μέση του πάρκου. Αυτά τα βουνά προσφέρουν μοναδική θέα με παγετώνες και λίμνες στις κορυφές τους.

Οι πλαγιές σε διάφορα υψόμετρα μέσα στο πάρκο είναι πολύ πλούσιες από άποψη χλωρίδας και πανίδας. Το φυσικό πάρκο, όπου δίνεται μεγάλη σημασία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη φυτών και ζώων.

Δραστηριότητες στη φύση

Το φυσικό πάρκο Kaçkar Mountains προσφέρει πολλές ευκαιρίες δραστηριότητας για τους λάτρεις της φύσης. Το πάρκο προσφέρει στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία με τις πεζοπορικές διαδρομές, τους χώρους κατασκήνωσης και τα οροπέδια.

Οι πεζοπορικές διαδρομές έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και υπάρχουν μονοπάτια κατάλληλα για πεζοπόρους όλων των επιπέδων. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές τις διαδρομές βρίσκονται στο οροπέδιο Ağasar, τον καταρράκτη Palovit και το Karagöl.

Υπάρχουν διάφοροι χώροι για κάμπινγκ στο πάρκο για όσους θέλουν να κατασκηνώσουν. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσετε μια νύχτα στην καρδιά της φύσης, να ανάψετε μια φωτιά κάτω από τα αστέρια και να απολαύσετε τη σιωπή.

Τα σπίτια στο οροπέδιο προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή ζωή της Μαύρης Θάλασσας. Μπορείτε να ανακαλύψετε τη φιλοξενία των ντόπιων και τις τοπικές γεύσεις μένοντας σε αυτά τα σπίτια.

Πολιτιστικός Πλούτος

Το φυσικό πάρκο Kaçkar Mountains ξεχωρίζει όχι μόνο με τις φυσικές του ομορφιές αλλά και με τον πολιτιστικό του πλούτο. Τα χωριά γύρω από το πάρκο αντικατοπτρίζουν τη μοναδική κουλτούρα της Μαύρης Θάλασσας.

Οι κάτοικοι αυτών των χωριών διατηρούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους και υποδέχονται τους επισκέπτες τους με παραδοσιακά παιχνίδια και χορούς. Επιπλέον, η τοπική βιοτεχνία, τα βιολογικά προϊόντα που καλλιεργούνται στους κήπους των σπιτιών και η τοπική κουζίνα είναι άλλα στοιχεία που τραβούν την προσοχή των επισκεπτών του πάρκου.

Τουρισμός Φύσης και Πολιτισμού

Το φυσικό πάρκο Kaçkar Mountains είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις του πολιτιστικού τουρισμού. Εκτός από τις φυσικές του ομορφιές, τις πεζοπορικές διαδρομές και τους χώρους κατασκήνωσης, τραβάει την προσοχή και με τον πολιτιστικό του πλούτο.

Για όσους θέλουν να επισκεφθούν το φυσικό πάρκο, υπάρχουν περάσματα και συγκοινωνιακές εγκαταστάσεις μεταξύ των επαρχιών Artvin και Rize. Το πάρκο διαθέτει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες προσανατολισμού σχεδιασμένες για την άνεση των επισκεπτών.

συμπέρασμα

Το φυσικό πάρκο Kaçkar Mountains του Rize είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Τοποθετημένο σαν ένα ήσυχο και γαλήνιο νησί, αυτό το φυσικό πάρκο μαγεύει τους επισκέπτες του με τον φυσικό και πολιτιστικό του πλούτο. Για όσους θέλουν να χαθούν στη φύση, να κάνουν πεζοπορία, να κατασκηνώσουν ή να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα, το φυσικό πάρκο των βουνών Kaçkar είναι σίγουρα ένα μέρος που πρέπει να εξερευνήσετε.

Το Ρίζε είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας. Οι φυσικές περιοχές και η άγρια ​​ζωή του Ρίζε προσφέρουν πλούσια βιοποικιλότητα. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές στο Ρίζε και την άγρια ​​ζωή που ζει εκεί.

Προστατευόμενες Φυσικές Περιοχές

Το Rize είναι μια πόλη που είναι πολύ ευαίσθητη στην προστασία των φυσικών περιοχών. Υπάρχουν πολλά εθνικά πάρκα, φυσικές προστατευόμενες περιοχές και φυσικά πάρκα στην πόλη. Μερικές από αυτές τις περιοχές είναι:

Κατάσταση προστασίας φυσικής περιοχής Εθνικό πάρκο Fırtına Creek Valley Anzer Plateau Φυσική προστατευόμενη περιοχή Zilkale Nature Park

Το Fırtına Creek Valley είναι ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα του Ρίζε. Αυτή η περιοχή προσελκύει την προσοχή με τη φυσική της χλωρίδα και πανίδα. Υπάρχουν πύργοι παρατήρησης και μονοπάτια πεζοπορίας στο πάρκο. Το οροπέδιο Anzer προστατεύεται ως φυσική προστατευόμενη περιοχή. Είναι πιθανό να συναντήσουμε ενδημικά είδη φυτών στην περιοχή. Το Zilkale δεν είναι μόνο ένα ιστορικό κτήριο αλλά και ένα φυσικό πάρκο διάσημο για τις φυσικές του ομορφιές.

Άγρια ζωή

Η πλούσια βλάστηση και οι φυσικοί βιότοποι του Ριζέ φιλοξενούν διάφορα είδη άγριας ζωής. Η ποικιλία της άγριας ζωής στο Ρίζε είναι αρκετά συναρπαστική. Εδώ είναι μερικά άγρια ​​ζώα που συναντάτε συχνά στο Ρίζε:

 • Αγριοκάτσικο
 • Κούρδος
 • Αρκούδα
 • Αετός
 • σακαρμεκέ
 • λιλά πουλί

Το αγριόγιδο είναι ένα ζώο που συναντάμε συχνά στα οροπέδια του Ριζέ. Τα αρπακτικά ζώα όπως οι λύκοι και οι αρκούδες που ζουν σε δασικές περιοχές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη φυσική ζωή του Ρίζε. Στην περιοχή απαντώνται επίσης είδη πτηνών με γυαλιά, όπως οι αετοί. Το Sakarmeke είναι ένα ενδημικό είδος ψαριού που ζει στα ποτάμια και τις λίμνες του Rize. Το λιλά πουλί προσελκύει την προσοχή στα αποδημητικά πουλιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημασία Φυσικών Περιοχών

Οι προστατευόμενες φυσικές περιοχές και η άγρια ​​ζωή στο Ρίζε έχουν μεγάλη οικολογική αξία. Οι περιοχές αυτές συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Οι φυσικές περιοχές παρέχουν σημαντικά καταφύγια για την επιβίωση πολλών φυτικών και ζωικών ειδών. Επιπλέον, οι φυσικές περιοχές έχουν επίσης τουριστικό δυναμικό. Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες επισκέπτονται αυτές τις περιοχές για να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές του Ριζέ.

Οι προστατευόμενες φυσικές περιοχές και η άγρια ​​ζωή στο Ρίζε πρέπει να προστατεύονται με βιώσιμο τρόπο. Η καταστροφή αυτών των περιοχών λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων θα διαταράξει την ισορροπία του οικοσυστήματος. Είναι σημαντικό η κυβέρνηση της πόλης και το κοινό να υποστηρίξουν τις προσπάθειες διατήρησης με σεβασμό των φυσικών περιοχών και της άγριας ζωής.

συμπέρασμα

Οι προστατευόμενες φυσικές περιοχές και η άγρια ​​ζωή στο Ρίζε προσφέρουν συναρπαστικές ανακαλύψεις για τους λάτρεις της φύσης. Το Ρίζε, με την πλούσια βλάστηση και τα διάφορα άγρια ​​ζώα, είναι μια πόλη σπάνιας ομορφιάς. Η προστασία των φυσικών περιοχών και η υποστήριξη του βιώσιμου τουρισμού είναι σημαντική για τη μεταφορά του φυσικού πλούτου του Ρίζε στις μελλοντικές γενιές.

Το Rize είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, διάσημη για τις φυσικές ομορφιές και τον ιστορικό πλούτο της. Η πιο σημαντική από αυτές τις ομορφιές είναι το Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley. Το Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley βρίσκεται στην περιοχή İkizdere του Rize και προσφέρει εκπληκτική θέα στους επισκέπτες του.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

Το Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley βρίσκεται σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από βουνά και δάση. Αυτό το φυσικό πάρκο θαυμάτων φημίζεται για την πυκνή δασική κάλυψη, την πλούσια βλάστηση και τους υπέροχους καταρράκτες. Υπάρχουν πολλές διαδρομές για περπάτημα και περιπάτους στη φύση στο πάρκο.

Μία από τις σημαντικότερες φυσικές ομορφιές του πάρκου είναι ο καταρράκτης Zilkale. Αυτός ο όμορφος καταρράκτης έχει μια συναρπαστική θέα που πηγάζει από έναν ψηλό βράχο. Κοντά στον καταρράκτη, το Zilkale είναι ένα ιστορικό κάστρο και παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για την ιστορία του Ριζέ.

Μια άλλη φυσική ομορφιά είναι ο καταρράκτης Palovit. Ο καταρράκτης Palovit είναι ένας υπέροχος καταρράκτης που ρέει από ύψος 42 μέτρων. Υπάρχουν χώροι για πικνίκ κοντά στον καταρράκτη και μπορείτε να κάνετε ένα ωραίο πικνίκ σε αυτές τις περιοχές.

Τοπικός Πολιτισμός και Κουζίνα

Το Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley είναι διάσημο όχι μόνο για τη φυσική του ομορφιά αλλά και για την τοπική κουλτούρα και κουζίνα του. Πολλά χωριά και οροπέδια όπου μπορείτε να ανακαλύψετε την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Ρίζε βρίσκονται κοντά στο πάρκο.

Στα χωριά και τα οροπέδια, μπορείτε να ανακαλύψετε παραδοσιακά σπίτια και τον τρόπο ζωής του Ριζέ. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφτείτε χωριά για να γνωρίσετε τη φιλοξενία των ντόπιων και να δείτε παραδοσιακά χειροτεχνήματα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε πολλά τοπικά πιάτα διάσημα στην κοιλάδα Fırtına. Τοπικές λιχουδιές όπως το Laz Böreği, το ψωμί από καλαμπόκι και το ρύζι γαύρου είναι μερικά παραδείγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε σε εστιατόρια στην κοιλάδα Fırtına.

Δραστηριότητες

Το Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley προσφέρει πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της περιπέτειας. Μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες στο πάρκο όπως ράφτινγκ, πεζοπορία, πεζοπορία και κάμπινγκ.

Οι λάτρεις του ράφτινγκ μπορούν να ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια σε δύσκολα νερά στο Fırtına Creek. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και πεζοπορία στους πρόποδες των βουνών γύρω από το πάρκο και να γίνετε μάρτυρας της υπέροχης θέας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κατασκήνωσης στο πάρκο. Μπορείτε να περάσετε μια νύχτα σε επαφή με τη φύση και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις κάτω από τα αστέρια.

Επισκεφθείτε τις Πληροφορίες

Είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley. Το πάρκο, που βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης Rize και την περιοχή İkizdere, είναι προσβάσιμο μέσω του αυτοκινητόδρομου.

Οι επισκέπτες του πάρκου μπορούν να επωφεληθούν από επιλογές διαμονής, όπως η τοποθέτηση σκηνής ή η στάθμευση ενός τροχόσπιτου. Υπάρχουν επίσης επιλογές διαμονής σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο πάρκο.

Πολλές φυσικές και ιστορικές ομορφιές σας περιμένουν στο Εθνικό Πάρκο Fırtına Valley. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την κοιλάδα Fırtına για να βρείτε ηρεμία στη φύση και να συγκεντρώσετε αξέχαστες αναμνήσεις!

Διεύθυνση Kırklareli, Τουρκία Περιοχή ~ 1000 εκτάρια Διαχείριση Γενική Διεύθυνση Προστασίας της Φύσης και Εθνικών Πάρκων

Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι μια γεωγραφία διάσημη για τις φυσικές της ομορφιές. Τα υπέροχα δάση, οι καταρράκτες και τα φαράγγια αυτής της περιοχής προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες. Μέσα σε αυτήν την υπέροχη φυσική κληρονομιά, το Εθνικό Πάρκο Salarha Canyon είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ανέγγιχτα μέρη της περιοχής.

Γεωγραφικά χαρακτηριστικά

Το εθνικό πάρκο Salarha Canyon βρίσκεται στην περιοχή Vize της επαρχίας Kırklareli. Το φαράγγι Salarha, το 61ο εθνικό πάρκο της Τουρκίας, έλαβε καθεστώς εθνικού πάρκου από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας της Φύσης και Εθνικών Πάρκων το 2019.

Αυτό το εθνικό πάρκο εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 1000 εκταρίων. Το φαράγγι Salarha, το κύριο στοιχείο του πάρκου, τραβάει την προσοχή με το μήκος του περίπου 5 χιλιόμετρα και το βάθος που φτάνει τα 100 μέτρα. Το φαράγγι είναι ένα φυσικό θαύμα με τους απότομους βράχους, τα καταπράσινα δάση και τα καθαρά νερά που προσφέρουν μοναδική θέα στους επισκέπτες.

Χλωρίδα και πανίδα

Το εθνικό πάρκο Salarha Canyon είναι γνωστό για την πλούσια βλάστησή του και τα διάφορα είδη ζώων.

Καταπράσινα δάση και διάφορα είδη δέντρων καλύπτουν μεγάλο μέρος του πάρκου. Δέντρα όπως η βελανιδιά, η οξιά, ο καρπός και ο πλάτανος διακοσμούν το τοπίο του πάρκου. Αυτή η δασική περιοχή φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη φυτών και προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική φυσική ομορφιά.

Τα ζώα που ζουν στο εθνικό πάρκο είναι επίσης αρκετά διαφορετικά. Θηλαστικά όπως η αρκούδα, το αγριογούρουνο, ο λύκος, η αλεπού, το ζαρκάδι και ο σκίουρος αποτελούν παραδείγματα φυσικής πανίδας στην περιοχή. Επιπλέον, πολλά είδη πουλιών μπορούν να παρατηρηθούν στο πάρκο. Ειδικά τα αρπακτικά πτηνά όπως οι αετοί, τα γεράκια και τα γεράκια είναι σημαντικοί κάτοικοι της περιοχής.

Περίπατοι και δραστηριότητες στη φύση

Το Εθνικό Πάρκο Salarha Canyon είναι ένα ιδανικό μέρος για πεζοπόρους και λάτρεις της περιπέτειας. Τα σηματοδοτημένα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στο πάρκο προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν με εντυπωσιακή θέα.

Αυτές οι διαδρομές σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε κάθε σημείο του πάρκου και να απολαύσετε τη φύση. Τα μονοπάτια πεζοπορίας στους απότομους βράχους του φαραγγιού προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία για τους λάτρεις της αδρεναλίνης. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλοί χώροι για πικνίκ και καμέλιες στο πάρκο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να περάσουν ευχάριστα.

Μεταφορές και Διαμονή

Το εθνικό πάρκο Salarha Canyon απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Kırklareli. Είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση με αυτοκίνητο και υπάρχει χώρος στάθμευσης στην είσοδο του πάρκου.

Υπάρχουν χώροι σκηνών και σπίτια μπανγκαλόου για τους επισκέπτες που θέλουν να μείνουν στο εθνικό πάρκο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση πριν μείνετε σε αυτούς τους χώρους.

Το εθνικό πάρκο Salarha Canyon γοητεύει τους επισκέπτες του ως μια από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Με τους απότομους βράχους, τα καταπράσινα δάση και τα καθαρά νερά, αυτό το πάρκο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης. Προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να εξερευνήσουν φυσικές ομορφιές και να συγκεντρώσουν αξέχαστες αναμνήσεις στο Εθνικό Πάρκο Salarha Canyon.

Η χερσόνησος Γκίτο είναι μια από τις πλούσιες σε φυσική και βιολογική ποικιλότητα περιοχές στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Αυτή η χερσόνησος, που βρίσκεται στην περιοχή Çamlıhemşin της επαρχίας Rize, είναι ένας παράδεισος για τους παρατηρητές πουλιών και τους λάτρεις της φύσης. Η χερσόνησος Γκίτο φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη φυτών και ζώων και έχει κηρυχθεί περιοχή διατήρησης της άγριας ζωής.

Χαρακτηριστικά της χερσονήσου Γκίτο

Η χερσόνησος Γκίτο είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της Τουρκίας. Η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία από άποψη βιοποικιλότητας και φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη. Οι διάφοροι βιότοποί της καθιστούν αυτή την περιοχή έναν πλούσιο φυσικό βιότοπο.

Οι λίμνες και οι υγρότοποι στη χερσόνησο Gito αποτελούν σημαντικό σταθμό στις διαδρομές μετανάστευσης των πτηνών. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, πολλά είδη πουλιών επισκέπτονται τη χερσόνησο και έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να τραφούν. Ως εκ τούτου, είναι μια περιοχή που επισκέπτονται συχνά παρατηρητές πουλιών.

Παράδειγμα οικοτόπων Είδος Δάση Γύπας, δασικός λαγός, κόκκινο ελάφι Υγρότοποι Κυπρίνος, αγριόπαπια, καστανόξανθος ερωδιός Βραχώδεις και ορεινές περιοχές Χρυσαετός, ζαρκάδι, κατσίκα του βουνού

Φυσική ζωή

Η χερσόνησος Γκίτο είναι ο βιότοπος πολλών ενδημικών φυτικών και ζωικών ειδών. Τα είδη αυτά απαντώνται ιδιαίτερα στις βραχώδεις περιοχές μεγάλου υψομέτρου της περιοχής. Ταυτόχρονα, διάφορα είδη δέντρων απαντώνται στη χερσόνησο, που συγκαταλέγεται στα δασικά πλούτη της Τουρκίας.

 • Τουλίπα Γκίτο: Είναι σπάνιο φυτό του δάσους και φύεται μόνο στη χερσόνησο Γκίτο.
 • Gito climber: Είναι ένα είδος πτηνού που ζει στις βραχώδεις περιοχές της χερσονήσου και αναπαράγεται μόνο στην περιοχή αυτή.
 • Κίτρινη πεταλούδα Gito: Είναι ένα μικρό, κίτρινο και ενδημικό είδος πεταλούδας. Είναι κοινό στα λιβάδια της χερσονήσου Γκίτο.

Αυτά τα ενδημικά είδη έχουν μεγάλη σημασία για τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Με την προστασία αυτών των ειδών, η χερσόνησος Gito υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και τους οργανισμούς διατήρησης της φύσης ως μια από τις πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές της Τουρκίας.

Rize’s Bird Sanctuary

Η χερσόνησος Gito είναι ένας παράδεισος για παρατηρητές πουλιών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες είδη πουλιών επισκέπτονται αυτήν την περιοχή στις διαδρομές μετανάστευσης. Χάρη στους υγροτόπους και τα εξαιρετικά σημεία παρατήρησης, οι παρατηρητές πουλιών έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πολλά σπάνια είδη πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι παρατηρητές πουλιών που έρχονται σε αυτήν την περιοχή μπορούν να δουν πολλά είδη πουλιών όπως ο γύπας, ο αετός, ο γλάρος, ο πελεκάνος, η αγριόπαπια και ο πελαργός. Παράλληλα, διαθέτει μοναδικές φυσικές ομορφιές που προσφέρουν σε άλλους φυσιολάτρες τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες όπως πεζοπορία, φωτογραφία και κάμπινγκ.

Η χερσόνησος Γκίτο είναι μια περιοχή που αυξάνει τις φυσικές και τουριστικές δυνατότητες του Ριζέ. Υπάρχουν διάφορες τουριστικές εγκαταστάσεις και ευκαιρίες διαμονής σε αυτή τη χερσόνησο, που επιτρέπει στους επισκέπτες να ενσωματωθούν με τη φύση και να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό και τη φυσική ζωή.

Ως αποτέλεσμα, η χερσόνησος Γκίτο είναι μια από τις περιοχές διατήρησης της άγριας ζωής του Ρίζε και μια από τις πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές της Τουρκίας. Ένας μοναδικός παράδεισος για τους παρατηρητές πουλιών και τους λάτρεις της φύσης, αυτή η περιοχή φιλοξενεί σπάνια είδη φυτών και ζώων. Επιπλέον, χάρη στις τουριστικές του δυνατότητες, προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν τις φυσικές ομορφιές του Ριζέ.

Εθνικά πάρκα και φυσικά αποθέματα Rize, Ήσυχο νησί Rize: Φυσικό πάρκο βουνών Kaçkar, προστατευμένες φυσικές περιοχές και άγρια ​​ζωή στο Rize, κρυμμένος παράδεισος του Rize: Εθνικό πάρκο Fırtına Valley, Pearl of the Black Sea: Εθνικό Πάρκο Salarha Canyon, Rize’s Bird Καταφύγιο: Περιοχή διατήρησης άγριας ζωής της χερσονήσου Gito

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *